Wie is Yvette ten Thije-de Vries? – Fysiotherapie & Fysiofitness Smit – Goor

Wie is Yvette ten Thije-de Vries?

Wie is Yvette ten Thije-de Vries?

Ik ben Yvette ten Thije- de Vries en ben in 1973 geboren in Amsterdam maar getogen in Goor. Na mijn middelbare school, heb ik in verband met mijn studie in diverse steden gewoond en ben uiteindelijk weer terug gekeerd naar Goor. Ik ben getrouwd en heb twee dochters. Voor mij zijn mijn gezin, familie en vrienden heel belangrijk . Ik zing graag en coach het meisjes voetbalteam van mijn dochter.

Studies en specialisaties

In 1996 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en kon direct aan de slag op Het Roessingh, centrum voor revalidatie, waar ik 14 jaar heb gewerkt. Ik ben begonnen op de polikliniek waar ik zowel neurologische als orthopedische aandoeningen heb behandeld. Na twee jaar volgde er een reorganisatie en ben ik gestart op de afdeling orthopedie, waar ik vooral patiënten met amputaties en patiënten met lage rugklachten heb behandeld. Na anderhalf jaar ben ik overgestapt naar het pijnteam waar ik patiënten met chronische pijnklachten heb behandeld. Voornamelijk waren dit klachten als een  whiplash, lage rugklachten, CRPS, KANS, CVS en bekkenpijn. Ook heb ik de opleiding haptonomie gevolgd en na een aantal jaren ben ik mij gaan specialiseren in bekkenpijn. Ik heb diverse cursussen gevolgd waaronder o.a. bekkeninstabiliteit en lage rugklachten, behandelmethoden van Ceciel Röst en Zwangerfit®. Vervolgens ben ik mij verder gaan specialiseren in het bekken en de bekkenbodem. Ik heb de driejarige post HBO-opleiding tot bekkentherapeut in 2011 afgerond en ben nu geregistreerd bekkentherapeut.

Bekkenfysiotherapeut bij Fysiotherapie & Fysiofitness Smit

Vanaf augustus 2010 tot juni 2012 heb ik gewerkt in een particuliere praktijk in Enschede en vanaf januari 2012 ben ik gestart bij Fysiotherapie & Fysiofitness Smit. In juli 2012 ben ik hier volledig gaan werken en geef ik hier bekkentherapie. Ik heb 8 jaar zwangerschapsbegeleiding (gym) in Goor gegeven en ben begin januari 2012 gestart met het geven van Zwangerfit®. Ik heb daarna in 2014-2015 nog de cursussen Triggerpoint behandeling in het buik-, bil- en bekkengebied, de behandeling van stuitpijn en Dry Needling in het buik-, bil- en bekkengebied. gevolgd. Naast het behandelen van bekkenklachten, behandel ik ook mensen met chronische pijnklachten. Deze mensen zijn vaak de grip kwijt op hun lichaam. Met diverse soorten therapieën (o.a. haptonomie, ontspanningstherapie en bewegingstherapie) is het zoeken naar balans en het weer opbouwen van de belastbaarheid.