Bekkentherapie – Fysiotherapie & Fysiofitness Smit – Goor

Bekkentherapie

Bekkentherapie

Bekkentherapie is zowel voor mannen als vrouwen en richt zich vooral op urineverlies en problemen met het ophouden van de ontlasting
 en pijn bij gemeenschap . Daarnaast biedt de bekkenfysiotherapeut begeleiding voor en na operaties aan blaas, baarmoeder of prostaat door het toepassen van een multidisciplinaire behandeling. Verder vormt ook de  behandeling van bekkenpijn, al dan niet samenhangend met zwangerschap, een onderdeel van bekkenfysiotherapie.

Vergoedingen bekkentherapie

De zorgverzekeraar vergoedt de bekkenfysiotherapeutische behandeling over het algemeen als u voor fysiotherapie verzekerd bent met een aanvullende verzekering.De behandeling van urineverlies wordt vergoed uit de basisverzekering, bij sommige zorgverzekeraars is daarvoor een verwijzing van een arts of specialist naar de bekkenfysiotherapeut nodig. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. Vergoedingen uit de basisverzekering maken aanspraak op uw eigen risico.Je kunt zonder verwijzing bij de bekkenfysiotherapeut een afspraak maken. De bekkenfysiotherapeut zal na een uitvoerige intake en onderzoek een behandelplan opstellen; indien gewenst zal de huisarts op de hoogte worden gebracht van de bevindingen. Het kan ook zijn dat je met wat gerichte adviezen al voldoende op weg geholpen bent.

Bekkentherapie bij zwangerschap

Ook als je geen klachten hebt, is het van belang om in de periode van zwangerschap en bevalling extra aandacht te besteden aan je bekken, lage rug en bekkenbodem. Hierdoor kan je voorkomen dat je bekkenbodemklachten ontwikkelt. Denk hierbij aan ZWANGERFIT®, een eigentijds beweeg/trainingsprogramma, speciaal ontwikkeld voor de zwangere vrouw én de pas bevallen vrouw. Elke donderdagavond in onze praktijk ZWANGERFIT . Kleinschalig en vertrouwd in een professionele omgeving.