Samenwerking met andere zorgverleners : MULTIDISCIPLINAIRE ZORG – Fysiotherapie & Fysiofitness Smit – Goor

Samenwerking met andere zorgverleners : MULTIDISCIPLINAIRE ZORG

Samenwerking met andere zorgverleners : MULTIDISCIPLINAIRE ZORG

Met multidisciplinair wordt bedoelt dat zorgverleners vanuit verschillende disciplines (artsen, thuiszorg, ergotherapie, fysiotherapie, psychologie e.d.) hun kennis combineren voor optimale zorg. Fysiotherapie & Fysiofitness Smit vindt dit aspect in de behandeling zeer belangrijk en doet er alles aan om zo goed mogelijk met andere zorgdisciplines te communiceren.

Met als uitgangspunt “hoe korter de lijnen, hoe beter de samenwerking” bieden wij vanaf onze praktijk-locatie ook de volgende behandelingen aan: diëtetiek, ergotherapie en podotherapie.

ERGOTHERAPIE  

Dinsdagochtend: Floor Groeneveld van ergotherapie Kracht
Werkzaam in regio Goor: Trudie Kroon

Daar waar fysiotherapie vaak gericht is op fysieke training, vult ergotherapie aan op het gebied van kwaliteit van het dagelijks leven, middels praktische oplossingen, interventies en hulpmiddelen. Je kunt bij een fysiotherapeut goed trainen, maar wanneer je in de thuissituatie weer in oude gewoontes terugvalt kan dit vertraging op het herstelproces geven. Een ergotherapeut kan ook in de thuis- of werksituatie helpen met adviezen en mogelijk hulpmiddelen.

Hand- en polsklachten
Floor Groeneveld is ook handtherapeut en geeft samen met Finn Hobelman en Iris Stappenbeld invulling aan handtherapie in de praktijk. Voor meer informatie over handtherapie kunt u kijken bij specialisaties: hand- en polstherapie.

PSYCHOLOGIE 

Ervaring leert dat fysieke klachten met enige regelmaat gerelateerd zijn aan psychologische problematiek. Door fysieke problematiek kunnen soms ook psychologische klachten ontstaan. Om ook hierin te kunnen voorzien werken wij samen met een psycholoog. José Wittrock heeft in haar professionele loopbaan (die begon bij “het Roessingh”) een ruime schat aan ervaring opgedaan. Voor haar behandelingen maakt zij onder andere gebruik van Cognitieve gedragstherapie, Acceptance Commitment Therapie en EMDR therapie. José werkt niet op locatie in de praktijk.

DIËTETIEK 

Maandagavond: Roos Jannink van Eet- en Leefstijl

De meeste mensen weten wel wat ze  zouden moeten veranderen in hun voedingspatroon. Maar het probleem zit vaak niet in de verandering van het voedings-  en leefpatroon, maar in het volhouden daarvan!

Vanuit het toenemende inzicht dat gewicht van grote betekenis op gezondheid en belastbaarheid valt diëtetiek onder de basisverzekering.