Schouderfysiotherapie – Fysiotherapie & Fysiofitness Smit – Goor

Schouderfysiotherapie

Schouderfysiotherapie

Als fysiotherapeut moet je blijven vernieuwen. In 2010 volgde ik de cursus schouderklachten basis en schouder Plus. Deze scholing bracht mij op de hoogte van de nieuwste inzichten over de schouder. Beeldvormende technieken en artroscopie introduceerden een aantal ‘ nieuwe’ pathologische beelden. Collega’s hebben nieuwe testen ontwikkeld. Ook is sprake van nieuwe operatieve opties. Vanuit de fysiotherapie verschijnen publicaties over het belang van de positie van de schouderblad, over aspecten van dosering van training bij instabiliteit en over gewijzigde inzichten omtrent arthrokinematisch bewegen. Door deze cursus worden de nieuwste inzichten geintegreerd in het dagelijks fysiotherapeutisch handelen.

SchouderNetwerk Twente

In 2017 is Arthur als schouderfysiotherapeut toegetreden tot het Schoudernetwerk Twente. “Ik ben zeer verheugd met deelname aan dit specialistische netwerk van schouderfysiotherapeuten, een mooie kwaliteitsslag voor de praktijk en haar schouderpatiënten ”, aldus Arthur.  Sinds 2020 is ook collega Finn, als schouderfysiotherapeut toegetreden tot het Schoudernetwerk Twente.

Missie

De missie van het Schoudernetwerk Twente is de kwaliteit van onderzoek, behandeling en begeleiding van patiënten met schouderaandoeningen te optimaliseren. Dit willen de leden van het Schoudernetwerk bereiken door op een vooruitstrevende manier evidence based (wetenschappelijk onderbouwt) te handelen.

Visie

De leden van het Schoudernetwerk komen minimaal een keer per kwartaal bijeen om zo continu de overdracht van kennis en vaardigheden te waarborgen. Tijdens deze bijeenkomsten worden nieuwe ontwikkelingen besproken en praktische vaardigheden getraind. Daarnaast worden er workshops georganiseerd en is er een intern scholingsprogramma opgezet. Ook worden er eigen protocollen ontwikkeld zodat de diagnostiek en het handelen overal gelijkt is.