Fysiofitness – Goor

Fysiofitness

Fysiofitness

Leven is bewegen. De fysiotherapeut helpt u om zo goed mogelijk te bewegen.

Regelmatige lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid. Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie. Bewegen heeft een positieve invloed op de bloeddruk en het cholesterolgehalte, en verkleint de kans op overgewicht. Verder blijven uw botten langer sterk en werkt uw spijsvertering beter. U voelt zich energieker, kunt gemakkelijker ontspannen en bent daardoor beter bestand tegen stress.

Voldoende lichaamsbeweging verhoogt uw kwaliteit van leven, want als u soepel kunt bewegen, voelt u zich beter, immers een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking beweegt te weinig; in 2006 voldeed ongeveer 60% aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Dertig minuten bewegen maakt al een groot verschil!

Iedereen beweegt, de één kan meer bewegen dan een ander, maar iedereen beweegt, binnen zijn of haar fysieke mogelijkheden. Het geldt ook in figuurlijke zin: gericht op de (nabije) toekomst en zorgen dat je zo min mogelijk achteruitgaat. De fysiotherapeut is dé specialist in beweging en deze specialist zorgt dat mensen weer zo optimaal mogelijk kunnen bewegen, nu en in de toekomst. Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk, de fysieke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een verkeerde beweging of gewoon, omdat het lichaam ouder wordt.

Uitgangspunt is dat wie optimaal kan bewegen een maximale kwaliteit van leven ervaart. Om deze stap te nemen en verzekerd te zijn van een veilige manier van sportief bewegen biedt fysiotherapie & fysiofitness Smit fysiofitness aan. Onder fysiofitness worden fitgroepen verstaan, waarin u onder begeleiding van een fysiotherapeut een persoonlijk trainingsschema volgt. U traint dus op uw eigen niveau!

Wanneer u zich opgeeft voor Fysiofitness zal er bij de eerste kennismaking een intakegesprek plaatsvinden. In dit gesprek worden eventuele lichamelijke beperkingen en trainingsdoelen besproken waar in het trainingsschema rekening mee wordt gehouden. Vervolgens zal er een fitheidtest worden afgenomen om uw persoonlijke fitheid in kaart te brengen. Op basis van deze gegevens wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld. Dit trainingsschema wordt in de loop van de tijd in samenspraak met uw fysiotherapeut bijgesteld of aangepast om u telkens op het juiste niveau te laten trainen.
De groepsles (maximaal 8 personen) bestaat uit een training in circuitvorm, waarbij getraind wordt met behulp van fitnessapparatuur. De lessen beginnen met een gezamenlijke warming-up en worden afgesloten met een gezamenlijke cooling-down. De onderdelen van de groepstraining zijn gericht op het verbeteren van spierkracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, evenwicht, lenigheid en stabiliteit. Door de training van deze afzonderlijke onderdelen wordt de totale fitheid van het lichaam bevorderd.