Fysiofitness – Fysiotherapie & Fysiofitness Smit – Goor

Fysiofitness

Fysiofitness

 

Fitness in een groep onder leiding van een fysiotherapeut !

Uitgangspunt is dat wie optimaal kan bewegen een maximale kwaliteit van leven ervaart. Om deze stap te nemen en verzekerd te zijn van een veilige manier van sportief bewegen biedt fysiotherapie & fysiofitness Smit fysiofitness aan. Onder fysiofitness worden fitgroepen verstaan, waarin u onder begeleiding van een fysiotherapeut een persoonlijk trainingsschema volgt. U traint dus op uw eigen niveau!

Wanneer u zich opgeeft voor Fysiofitness zal er bij de eerste kennismaking een intakegesprek plaatsvinden. In dit gesprek worden eventuele lichamelijke beperkingen en trainingsdoelen besproken waar in het trainingsschema rekening mee wordt gehouden. Vervolgens zal er een fitheidtest worden afgenomen om uw persoonlijke fitheid in kaart te brengen. Op basis van deze gegevens wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld. Dit trainingsschema wordt in de loop van de tijd in samenspraak met uw fysiotherapeut bijgesteld of aangepast om u telkens op het juiste niveau te laten trainen.
De groepsles (maximaal 8 personen) bestaat uit een training in circuitvorm, waarbij getraind wordt met behulp van fitnessapparatuur. De lessen beginnen met een gezamenlijke warming-up en worden afgesloten met een gezamenlijke cooling-down. De onderdelen van de groepstraining zijn gericht op het verbeteren van spierkracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, evenwicht, lenigheid en stabiliteit. Door de training van deze afzonderlijke onderdelen wordt de totale fitheid van het lichaam bevorderd.
De FYSIOFITNESS vindt plaats op maandagochtend, dinsdagavond, donderdagochtend en zaterdagochtend.