Wat is fysiotherapie – Fysiotherapie & Fysiofitness Smit – Goor

Wat is fysiotherapie

Wat is fysiotherapie

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut is gericht op jouw persoonlijke situatie en en op het doel dat jij wilt bereiken.

Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. De fysiotherapeut onderzoekt ook het lichaamsdeel waar je last van  hebt en kijkt welke invloed je klacht of aandoening heeft op je houding en de  manier waarop je je lichaam beweegt.

Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt hij samen met jou het behandelplan en doelstelling.

Behandelingen duren maximaal 30 minuten en  bestaan veelal  uit uitgebreide ( preventieve) adviezen en oefentherapie. Veilig en verantwoord bewegen om het herstel te bevorderen is een van de belangrijkste peilers van de fysiotherapie. De gerichte oefentherapie ter verhoging van de belastbaarheid is gebaseerd op wetenschappelijk verantwoorde  (Evidence based) richtlijnen .

Daarnaast kan een  therapie ook ondersteund worden met een fysiotherapeutische taping, dry needling of massage.

De medewerkers van Fysiotherapie & Fysiofitness Smit staan ingeschreven in het BIG-register, de wet op beroepen in de individuele gezondheidszorg.

Alleen  in dit register ingeschreven, mag de door de wet beschermde titel uitvoeren.

Als registerfysiotherapeut staat Fysiotherapie & Fysiofitness Smit ingeschreven in het kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands genootschap voor Fysiotherapie ( KNGF)

Vanuit deze organisatie wordt er beleid gevoerd om de kwaliteit van fysiotherapie te verbeteren.