Hydrotherapie ( fysiotherapie in zwembad) – Fysiotherapie & Fysiofitness Smit – Goor

Hydrotherapie ( fysiotherapie in zwembad)

Hydrotherapie ( fysiotherapie in zwembad)

Sinds 2021 bieden wij hydrotherapie aan in het therapiebad van zwembad de Vijf Heuvels in Markelo. De resultaten zijn tot nu toe erg goed en de deelnemers zijn iedere keer weer enthousiast.

Hydrotherapie is een oefenmethode in verwarmd water, onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het is een therapie die op het gehele lichaam is gericht, waarbij gewrichten, gewrichtsbanden, spieren en de wervelkolom tot 90% ontlast worden. De bewegingsmogelijkheden van gewrichten nemen toe, schokbelastingen worden vermeden, de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd en de bloedcirculatie verbeterd.
Therapie in het water is uitermate geschikt voor behandeling na een operatie van het bewegingsapparaat, botbreuken, oncologische revalidatie, patiënten met neurologische klachten en mensen die zeer laag belastbaar zijn met klachten als reuma, fibromyalgie en artrose.

Het zwembad heeft allerlei faciliteiten voor mensen met een beperking zoals een tillift, badrolstoelen, aangepaste kleedruimtes en een goede toegankelijkheid. Oefenmaterialen zijn er veelvuldig aanwezig.

Wij bieden hydrotherapie o.l.v. fysiotherapeute/oedeemtherapeute en oncologie fysiotherapeut i.o. Janneke ten Brinke aan op dinsdagochtend van 10.15-11.45 uur.