Yvette de Vries – Fysiotherapie & Fysiofitness Smit – Goor

Yvette de Vries

Yvette de Vries

Beschikbare dagen:
  • Maandag
  • Woensdag
  • Donderdag
  • Vrijdag

Algemeen fysiotherapeut (BIG 39048155604)
Geregistreerd bekkenfysiotherapeut

 

Ik ben Yvette de Vries en werk sinds 2012 bij Fysiotherapie & Fysiofitness Smit. In 1996 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Nijmegen en heb vanaf 1996 tot 2010 gewerkt in Enschede bij Het Roessingh, centrum voor revalidatie. Daarna heb ik nog twee jaar als bekkenfysiotherapeut in een particuliere praktijk in Enschede gewerkt.

Studies en specialisaties

Op het Roessingh ben ik begonnen op de polikliniek waar ik ervaring heb op gedaan in het behandelen van orthopedische en neurologische klachten. Daarna ben ik binnen het Roessingh werkzaam geweest op de Pijnkliniek, waar patiënten met chronische pijnklachten (o.a. CRPS, EDS, CVS en bekkenpijn) worden behandeld. De kracht van het werken in de revalidatie was voor mij, het werken in een multidisciplinair team. Ik heb daar ontzettend veel van geleerd en gebruik deze ervaringen nog dagelijks in de praktijk. Destijds heb ik de opleiding haptonomie gevolgd en daarna ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in het bekken. In 2011 ben ik afgestudeerd als bekkenfysiotherapeut. Omdat ik naast de chronische (bekken-)pijnklachten ook graag patiënten met acute klachten en zwangere vrouwen wilde gaan behandelen, heb ik de overstap naar de particuliere praktijk gemaakt. Vervolgens heb ik o.a. opleidingen gevolgd om stuitpijn te behandelen en dry-needling te geven in het buik-, bil- en bekkengebied. Ik heb jarenlang zwangerschapsbegeleiding gegeven en sinds 2012 geef ik ZwangerFit®.

Ik ben op maandag, woensdag en donderdag werkzaam op de praktijk van 8.00-17.15 uur en vrijdagochtend van 8.00 – 12.30 uur. Op de donderdagavond begeleid ik de zwangerfit.

Terug naar overzicht