Arthur Smit – Fysiotherapie & Fysiofitness Smit – Goor

Arthur Smit

Arthur Smit

Beschikbare dagen:
  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag
  • Donderdag

Praktijkeigenaar

Algemeen fysiotherapeut (BIG 49035043704)
Schouderfysiotherapeut 
Lid Schoudernetwerk Twente

Alle ervaringen neem je mee, ook in je werk!
Ik heb de afgelopen 35 jaar een schat aan ervaring opgedaan welke mij dagelijks van pas komt en waarmee ik de basis kon leggen voor mijn eigen praktijk in Goor: Fysiotherapie & Fysiofitness Smit.

Na mijn opleiding aan de Akademie voor Fysiotherapie in Deventer ben ik in 1985 gestart als fysiotherapeut bij twee 1e lijns praktijken in Twente en later als fysiotherapeut in militaire dienst. Vanaf 1987 heb ik een groot deel van mijn carrière gewerkt (20 jaar) als (revalidatie)fysiotherapeut in Revalidatiecentrum Het Roessingh te Enschede. Goor (de Whee) werd vanaf 1989 de vaste uitvalsbasis voor mij en later mijn gezin.

Door de jaren heen heb ik hier veel ervaring opgedaan met velerlei diagnosegroepen/ziektebeelden zoals; dwarslaesie, MS en spierziekten, chronische pijn/dystrofie, orthopedische (postoperatieve) problematiek en rug- en whiplashscholing, COPD (longrevalidatie), CVA (hersenbloeding) en NAH (hersenletsel). Zowel klinisch als poliklinisch, individueel als in groepsverband.

Mijn eigen continue leerproces kreeg vorm door het volgen van vele inhoudelijke scholingen (manuele therapie Marsman/McKenzie, ontspanningstherapie, hyperventilatie, astma en COPD, PNF en NDT en neurorevalidatie). Als manager volgde ik de opleiding Health Care bedrijfskunde.
Naast mijn baan in Het Roessingh gaf ik gedurende 15 jaar fysiofitness bij USA in Rijssen.

In 2007 maakte ik, als manager, de switch naar het revalidatiecentrum voor blinden en slechtzienden Visio Het Loo Erf te Apeldoorn.

Een eigen praktijk:  “Fysiotherapie & Fysiofitness Smit “

Het  bloed kroop uiteindelijk toch waar het niet gaan kon en eind 2009 besloot ik het management de rug toe te keren en in een eerstelijns praktijk in Haaksbergen(fysiotherapie Noordman) te gaan werken (na een korte waarneming bij de collega’s in Medisch Centrum de Oliphant in Goor).

Mijn ruime ervaring in revalidatie blijkt van onschatbare waarde in een  eerstelijns praktijk  waar ik mij ondertussen al jaren als een vis in het water voel!

Om iets te bereiken wat je nog nooit bereikt hebt moet is je iets doen wat je nog nooit hebt gedaan. En dus begon ik in 2011 mijn eigen praktijk voor Fysiotherapie en Fysiofitness. Begonnen met slechts 3 patienten , snel en succesvol uitgergroeid tot een praktijk met bijna 4000 patienten, 6 fysiotherapeuten en vele specialisaties. Na 10 jaar een vaste en belangrijke multidisisiplinaire fysiotherapiepraktijkop een zeer goed bereikbare ,profesionele locatie op de Whee in Goor.

Continue scholing is essentieel in het vak mede door nieuwe ontwikkelingen. Ik ben mij de laatste jaren gaan specialiseren in de schouderfysiotherapie . Naast scholingen bij o.a. Prof. Dr. Ann Cools, heb ik ook veel geleerd van orthopeden en collegae schouderfysiotherapeuten.  Ook maak ik deel uit van het SchouderNetwerkTwente. Wekelijks is er een schouderspreekuur in onze praktijk met echodiagnostiek en/of shockwavetherapie met samenwerking van Team Fysiek uit Enter.

Ook heb ik een cursus Medical(Sport)taping, een zeer effectieve behandelwijze voor diverse fysieke (sportgerelateerde)klachten, succesvol afgerond. Daarnaast heb ik ook een cursus triggerpointbehandeling en diverse cursussen manuele therapie Mulligan (A,B en C) gevolgd..

Terug naar overzicht